'Benfica wrijft zich in de handen: Portugezen hopen Svilar gratis binnen te halen'

'Benfica wrijft zich in de handen: Portugezen hopen Svilar gratis binnen te halen'

18-08-2017 13:26
14

Er lijkt spoedig een einde te komen aan de complexe situatie tussen Anderlecht en Mile Svilar. Het toptalent heeft zich al meer dan een week ziek afgemeld voor de trainingen en stuurt aan op een vertek. Benfica zit ondertussen op de eerste rij om keihard toe te slaan.

VoetbalPrimeur.be wist u eerder al te melden dat Anderlecht de handdoek in de ring heeft gegooid. Svilar hoopte dit seizoen de eerste doelman te worden, maar coach René Weiler geeft de voorkeur aan de ervaring van Matz Sels. De 17-jarige Svilar moet ook nog Frank Boeckx voor zich dulden in de pikorde. Dit is totaal niet naar de zin van de ongeduldige Svilar. Paars-wit deed om hem aan boord te houden zelfs al de belofte dat hij volgend seizoen titularis wordt. Svilar neemt daar geen genoegen mee.

Beide partijen praten enkel nog via advocaten met elkaar. Achter de scherm hoopt Benfica op een scheiding tussen Svilar en Anderlecht. Het Portugese Record meldt dat de topclub nog altijd zeer concrete interesse heeft voor het toptalent. Zodra het contract ontbonden is, wil Benfica de jeugdinternational vastleggen. Benfica sloeg in 2016 al op dergelijke wijze toe voor de jonge Andrija Zivkovic, die zijn contract bij Partizan Belgrado weigerde te verlegen.