'Alderweireld schrikt Tottenham af met pittige looneisen'

'Alderweireld schrikt Tottenham af met pittige looneisen'

18-08-2017 11:40
3

Tottenham begon met een 0-2 zege op het veld van Newcastle goed aan het seizoen. Desondanks willen de Spurs zich nog roeren op de transfermarkt, want het haalde nog niemand en zag wel Kyle Walker vertrekken. Daarnaast wil de club werk maken van de contractverlenging van Toby Alderweireld, maar die heeft pittige looneisen. 

Volgens Daily Mail vraagt de Rode Duivel een stevige opslag. De centrale verdediger zou evenveel willen verdienen als Harry Kane en Hugo Lloris. Dat zijn de grootverdieners van de Noord-Londense club, met zo'n 100.000 pond per week. Die eis van Alderweireld is het grote struikelblok in de onderhandelingen. Voor onze landgenoot zou het een verdubbeling van zijn huidige loon zijn. 

De Spurs hebben op zich geen haast bij de onderhandelingen. Alderweireld ligt nog tot 2019 onder contract bij Tottenham, met een optie voor een extra seizoen. Coach Mauricio Pochettino zou er echter op aandringen om zo snel mogelijk een akkoord te bereiken. Maar dan zullen beide partijen water bij de wijn moeten doen. 

Ondertussen lijken de Spurs een akkoord te hebben omtrent de overgang van Ajax-verdediger Davinson Sanchez.