Leko baalt na gelijkspel tegen Athene: We misten een beetje killersinstinct

Leko baalt na gelijkspel tegen Athene: "We misten een beetje killersinstinct"

17-08-2017 23:50
3

Club Brugge is er donderdagavond in de Europa League-match tegen AEK Athene niet in geslaagd om te scoren. Blauw-Zwart bleef thuis op 0-0 steken en staat voor een aartsmoeilijke klus volgende week. Coach Ivan Leko baalde dan ook als een stekker na de wedstrijd.

"Athene heeft met niet verrast. Ze hebben hun systeem aangepast aan dat van ons", verklaarde de Club-coach voor de microfoon van Sporza. "In het eerste kwartier hadden zij de bovenhand. Nadien begonnen wij onze duels te winnen op het middenveld en werden we de betere ploeg. Zonder grote doelkansen, maar wél met gevaarlijke situaties. We misten een beetje killersinstinct vanavond."

"Om wedstrijden als deze te winnen moeten onze offensieve spelers een goede dag hebben. Dan kunnen zij de match beslissen met één of twee flitsen", aldus Leko, die volgende week voor een lastige opdracht staat in Athene. "We moeten niet per se winnen, maar het is moeilijk om een duel op die manier voor te bereiden. Wij gaan proberen om daar te scoren én te winnen."

"We weten dat de Grieken anders zullen spelen volgende week. Dan kunnen ze niet gewoon afwachten en op de omschakeling spelen. Thuis speel je dominanter en moet je meer risico's nemen. Daar moeten wij van proberen te profiteren."