Club kan geen afstand nemen van tien Grieken en blijft steken op gelijkspel

17-08-2017 22:36
13

Club Brugge is er niet in geslaagd om op eigen veld afstand te nemen van AEK Athene. Blauw-Zwart speelde een half uur tegen tien Grieken, maar bleef steken op een 0-0 gelijkspel.

Athene was duidelijk niet naar Brugge gekomen om zich in te graven. Club slaagde er tijdens de eerste minuten niet in om de wedstrijd in handen te nemen. Horvath moest al meteen twee keer ingrijpen, maar de Amerikaan stond telkens pal. Gaandeweg kon Club het evenwicht herstellen, zonder echt grote kansen te creëren. Pogingen van Vossen en Nakamba werden zonder veel moeite afgestopt door de Griekse verdediging.

Na een kwartier rusten kreeg Blauw-Zwart wel een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Vanaken schilderde een voorzet op het hoofd van Mechele, maar die mikte over. Enkele minuten later zag het er opeens goed uit voor de thuisploeg, want Athene moest nog een half uur met tien spelen na een rode kaart voor Marko Livaja. Club rook zijn kans om een doelpuntje te maken en voerde meteen de druk op.

Echt gevaarlijk is Blauw-zwart echter nooit meer geweest. Ondanks het numerieke overwicht is de Griekse verdediging nooit meer in gevaar gekomen. Club blijft dus steken op een teleurstellend 0-0 gelijkspel. Volgende week wacht een aartsmoeilijk klus op het veld van AEK.