Hazard gaat de strijd aan met Ronaldo, Messi, Neymar en Griezmann

Hazard gaat de strijd aan met Ronaldo, Messi, Neymar en Griezmann

17-08-2017 16:32
3

FIFA heeft de prestigieuze lijst bekendgemaakt van alle genomineerden voor FIFA Speler van het Jaar. Daarin staat er met Eden Hazard ook één Belg in de lijst.

De grote favoriet om de trofee te winnen is uiteraard Cristiano Ronaldo, de man die met Real Madrid de Champions League en de Spaanse competitie won. Ook Hazard, die Chelsea aan de titel hielp, staat in het mooie lijstje. Op maandag 21 augustus mogen de supporters stemmen. Uit die stemming komen er dan drie genomineerden om de prestigieuze prijs te winnen.

Voor de duidelijkheid: de verkiezing wordt sinds vorig jaar weer alleen door de FIFA georganiseerd, waar dat daarvoor samen met France Football was. Daarom heet het nu niet meer de Ballon d'Or. De FIFA heeft er ditmaal dus ook voor gekozen om zich op het seizoen te richten in plaats van een kalenderjaar. De winnaars worden gekozen door de bondscoaches en aanvoerders van de nationale elftallen, journalisten én fans. De prijs wordt op 23 oktober uitgereikt.

De volledige lijst:
Leonardo Bonucci, Gigi Buffon, Dani Carvajal, Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala, Antoine Griezmann, Eden Hazard, Zlatan Ibrahimovic, Andres Iniesta, Harry Kane, N'Golo Kante, Toni Kroos, Robert Lewandowski, Marcelo, Lionel Messi, Luka Modrić, Keylor Navas, Manuel Neuer, Neymar, Sergio Ramos, Alexis Sánchez, Pierre-Emerick Aubameyang, Luis Suárez en Arturo Vidal.