Daum moet Bruggeling teleurstellen, RSCA en Standard-Roemenen blijven belangrijk

Daum moet Bruggeling teleurstellen, RSCA en Standard-Roemenen blijven belangrijk

17-08-2017 16:08
4

Onze Belgische competitie heeft het voorbije jaar heel wat Roemenen in ons land zien neerstrijken. Het verbaast dan ook niet dat er heel wat van die spelers ook actief zijn voor hun land. Eentje valt echter uit de boot.

De Roemenen spelen op 1 september (Armenië) en 4 september (Montenegro) nog twee belangrijke kwalificatieduels voor het WK. Dat zal meer dan waarschijnlijk zonder Dorin Rotariu zijn. De Bruggeling werd niet bij de definitieve selectie gehaald door bondscoach Christoph Daum. Hij staat op de back-up lijst.

Toch geeft de coach hem niet op. "Rotariu heeft het potentieel om een speler van de nationale ploeg te worden, maar dan moet hij ook spelen bij Club Brugge. We houden contact met hem", aldus de Duitser op de officiële website van de Roemeense voetbalbond.

Wél bij de selectie
Razvan Marin van Standard is er wel bij. "Ik geloof in hem", zegt Daum. "Hij kan één van de beste spelers van Roemenië worden. Hij is nog jong, dus we moeten veel van hem vragen", klinkt het. Daarnaast krijgen ook Nicolae Stanciu en Alexandru Chipciu (RSC Anderlecht) een plekje in de selectie.

"Stanciu was tegen Chili één van onze beste spelers", aldus Daum. "We geloven dat we nog meer goede dingen van hem gaan zien", is de coach lovend. Ook Chipciu krijgt lof. "Hij is een zeer snelle en intelligente speler die op beide flanken kan spelen. Met één actie kan hij ook een wedstrijd beslissen", besluit Daum.

Roemenië staat momenteel amper op de vierde plek in groep E. Het telt zes punten na zes wedstrijden. Polen (16), Montenegro (10) en Denemarken (10) staan boven de Roemenen.