D'Onofrio slaagt in missie: 'Samenwerking met Paris-Saint Germain is in de maak'

D'Onofrio slaagt in missie: 'Samenwerking met Paris-Saint Germain is in de maak'

17-08-2017 14:44

Royal Antwerp FC gaat op korte termijn weer profiteren van het uitgebreide netwerk van sportief directeur Luciano D'Onofrio. De fans van Antwerp mogen zich verheugen op de komst van supertalenten uit de academie van Paris-Saint Germain.

D'Onofrio wist dankzij zijn connecties deze zomer al Sinan Bolat en Ivo Rodrigues weg te plukken bij de FC Porto. Daar moest het echter niet bij blijven. D'Onofrio speurde namelijk naar een samenwerkingsverband met een Europese topclub. De voormalige spelersmakelaar lijkt beet te hebben. Paris Saint-Germain zou overtuigd zijn van het plan om beloftevolle spelers te stallen in de Jupiler Pro League. Dat meldt de Franse sportkrant L'Équipe.

Sinds 2011 is PSG in handen van steenrijke eigenaars van Qatar, die extreem veel geld uitgaven aan nieuwe spelers. Zo werd recent nog Neymar gekocht van FC Barcelona voor de recordsom van 222 miljoen euro. Dit alles gaat wel ten koste van de producten uit de eigen jeugd, die steeds vaker vertrekken voordat ze zijn doorgebroken in de hoofdmacht van de Parijzenaars. Het idee om een samenwerking met een club aan te gaan is al vaak besproken in de bestuurskamer van PSG. In het verleden werden al contacten gelegd met ploegen uit Nederland en Portugal.

Antero Henrique, de sportief directeur van PSG, zou de plannen weer hebben opgepakt. Henrique kent D'Onofrio nog uit hun gezamenlijke tijd bij Porto, waardoor de contacten snel gelegd zijn. De contracten zijn echter nog niet ondertekend. ''Er zijn momenteel geen uitspraken te doen over samenwerkingen die nog niet officieel zijn'', liet PSG woensdag weten aan de Franse krant.