Opvallend: Club Brugge-target werd onlangs nog naar U23 verbannen, is hij wel fit?

Opvallend: Club Brugge-target werd onlangs nog naar U23 verbannen, is hij wel fit?

17-08-2017 14:10
3

Club Brugge gaat zich op korte termijn versterken met Saulo Decarli, een 25-jarige centrale verdediger van Eintracht Braunschweig. De Zwitser zou donderdag al zijn medische testen afleggen bij Blauw-Zwart. Het is de vraag hoe fit hij voor de dag komt.

Decarli heeft bij Eintracht Braunschweig, een tweedeklasser in Duitsland, namelijk recent pas een disciplianire sanctie achter de rug. Braunschweig stuurde Decarli op 23 juli naar de beloften, omdat hij 'met zijn gedrag het teambelang zou hebben geschaad'. Als straf moest de Zwitserse jeugdinternational twee weken met de U23 meetrainen. Pas op 8 augustus mocht hij weer aansluiten bij het eerste elftal. 

Bij Club Brugge moet hij de vervanger worden van Bjorn Engels, die op weg naar Italië lijkt. Het is echter afwachten of Decarli gelijk inzetbaar is, want hij heeft mogelijk een achterstand opgelopen door zijn tijdelijke straf. Decarli speelde met het tweede elftal van Braunschweig negentig minuten mee in een competitiematch op het vierde niveau van Duitsland, maar miste wel de eerste tweede duels van het A-elftal in de 2. Bundesliga. In het verloren bekerduel met Holstein Kiel (2-1) zat hij evenmin bij de selectie.