OFFICIEEL: Janevski heeft in geboortestad nieuwe club gevonden

OFFICIEEL: Janevski heeft in geboortestad nieuwe club gevonden

17-08-2017 13:43

Cedomir Janesvki heeft een nieuwe job. De 56-jarige oefenmeester gaat in zijn geboorteland Macedonië aan de slag bij Vardar Skopje. Dat maakte zijn zoon via Twitter bekend.

Janevski zat sinds mei zonder club, nadat Waasland-Beveren niet met hem door wilde gaan. Hij wist als opvolger van Stijn Vreven de Waaslanders wel in de Jupiler Pro League te houden, maar in Play-Off 2 waren de resultaten zeer teleurstellend. In goed overleg werd dan maar besloten om na het seizoen uit elkaar te gaan. Janevski was voordien in ons land ook al coach geweest van Club Brugge, Bergen en Moeskroen.

Varder Skopje geeft hem nu de kans om zich weer te tonen. Janevski was er tussen 1981 en 1989 ook al actief als speler en won eenmaal de landstitel met de topclub. Vardar werd de afgelopen drie seizoenen op rij landskampioen en van Janevski wordt verwacht dat deze reeks wordt voortgezet. De Macedoniërs zijn na uitschakeling in de Champions League-voorronde ook nog actief in de Europa League. Het Turkse Fenerbahce is de zware opponent in de play-offs. Het is niet bekend of Janevski donderdag tijdens de heenmatch al gelijk op de bank zit.