Pijnlijke onthulling: Barcelona heeft kwelgeest Asensio laten lopen

Pijnlijke onthulling: Barcelona heeft kwelgeest Asensio laten lopen

17-08-2017 13:13
4

FC Barcelona heeft drie jaar geleden de kans laten lopen om Marco Asensio, inmiddels bezig aan een stormachtige ontwikkeling namens Real Madrid, vast te leggen. Voetbalmakelaar Horacio Gaggioli heeft dit onthuld tegenover Bleacher Report.

De destijds achttienjarige Asensio speelde toen in de Segunda Division namens Real Mallorca. Volgens Gaggioli trok hij daar de aandacht van zowel Real Madrid als Barcelona, dat 2,5 miljoen voor hem neer wilde leggen. Mallorca wilde echter 4,5 miljoen ontvangen. "Barcelona zei toen: Nee, dat kunnen we niet doen", aldus Gaggioli. "Na drie maanden waren ze van gedachten veranderd, maar toen was het al te laat."

Real Madrid sloeg namelijk wél toe en pikte Asensio op voor 3,9 miljoen. "Het aanbod van Real Madrid was twintig keer beter, zowel in voetbaltechnisch als in financieel opzicht. Bovendien was Zinedine Zidane zijn idool", vertelt Gaggioli.

Asensio is momenteel in bloedvorm namens Real Madrid, dat met dank aan Asensio over Barcelona heen walste in de Spaanse Supercup.