Vargas komt met waarschuwing voor Club: Geef ze veertig procent kans

Vargas komt met waarschuwing voor Club: "Geef ze veertig procent kans"

17-08-2017 10:53
6

Club Brugge begint donderdagavond aan het belangrijke tweeluik tegen AEK Athene. Bij Blauw-Zwart vreest men toch wat voor de Griekse topclub. Niet meer dan terecht, vindt ex-speler Ronald Vargas.

De Venezolaan speelde vorig seizoen nog voor de Griekse topclub. Volgens hem mag AEK Athene zeker niet onderschat worden. "In mijn eerste jaar was AEK vooral voetballend sterk, maar sinds de komst van Manuel Jimenez in januari staat er meer een blok. Het is een Spaanse trainer, dus sowieso zit er nog voetbal in de ploeg, maar nu toch veel meer karakter en grinta", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Club speelt eerst thuis, dan pas uit. Een nadeel volgens Vargas. "Absoluut. Als het stadion gevuld is met 75.000 fans, dan is het een waar gekkenhuis. Met die atletiekpiste oogt het nog groter dan het eigenlijk is. Die matchen tegen Olympiakos of PAOK kun je je echt niet voorstellen. Die sfeer! In de tribunes kan het echt gevaarlijk zijn. Belgische clubs zijn het niet gewend om in dergelijke omstandigheden en onder zo'n druk te spelen."

Hij vindt Club zelfs niet eens de grote favoriet. "Hét grote voordeel voor AEK is dat je als thuisploeg echt meegesleept wordt. Zo gingen we na rust vaak over de tegenstander heen denderen. Club zal thuis het verschil moeten maken, want in Griekenland zal het zeer moeilijk worden. Twee goals zal het nodig hebben ... Minstens. Daarom schat ik de kansen om door te gaan voor Club maar op veertig procent. Omdat ze dus eerst thuis spelen", besluit hij.