Komt Lokeren afspraken niet na? Dit gaat over toekomst van mijn gezin

Komt Lokeren afspraken niet na? "Dit gaat over toekomst van mijn gezin"

17-08-2017 10:40
3

De relatie tussen Koen Persoon (34) en Sporting Lokeren lijkt op korte tijd enorm vertroebeld. De middenvelder kreeg een lucratief aanbod uit 1B, maar mag niet vertrekken van Lokeren. Niet naar de zin van Persoons.

Persoons, die inmiddels aan zijn achtste jaar bij Lokeren bezig is, heeft een aflopend contract bij de Waaslanders. Volgens Het Laatste Nieuws bood een ambitieuze club uit 1B hem onlangs nog een driejarig contractvoorstel, aan betere financiële voorwaarden, aan. Lokeren weigerde het bod echter.

"'Die ploeg mag niet met u praten', klonk het, terwijl ze gewoon geïnformeerd hebben bij m'n makelaar", zucht Persoons in het dagblad. "Ik mag onder geen beding weg. Meer nog, plots wil Lokeren nog 500.000 euro voor mij. Terwijl ze me letterlijk beloofd hadden me niet tegen te houden bij een mooi voorstel."

De middenvelder is duidelijk teleurgesteld. "Ik wacht ondertussen al acht weken op een gesprek over een nieuw contract. Maar ik blijf niet wachten. Dit gaat over de toekomst van m'n gezin en ik. Dit voorstel biedt me financiële zekerheid die Lokeren me niet kan of wil bieden. Zij willen pas in januari met mij aan tafel zitten, zeggen ze nu. Maar wat als ik net dan m'n been breek? Dan is het gedaan voor mij."

Toekomst
"Je kan niet spelen met de toekomst van mensen", klinkt het bij een boze Persoons. "In het verleden werden Anderlecht, Standard, een ploeg uit Turkije en een club uit de Emiraten wandelen gestuurd. Dan verwacht je op een bepaald moment toch iets terug. Plots ben ik echter gewoon een nummer. Ik moet blijven, maar Lokeren toont me niet waarom."

Lokeren krijgt nog een waarschuwing van de veteraan. "Als het op deze manier verdergaat, zal die ontgoocheling snel boosheid worden. Dit gaat over mijn leven, over mijn toekomst", besluit hij.