Vooral voor de eer, maar Club kan portefeuille ook stevig vullen met Europa League

Vooral voor de eer, maar Club kan portefeuille ook stevig vullen met Europa League

17-08-2017 09:34
2

Club Brugge begint donderdagavond aan een belangrijk tweeluik. Het moet van AEK Athene zien te winnen om zekerheid te hebben van Europees voetbal. Dat is goed voor de eer en het prestige, maar ook voor de portefeuille.

Voor Vincent Mannaert is de Europese kwalificatie vooral belangrijk voor het prestige. Daar zit zeker een grond van waarheid in, maar toch kan Club ook nog heel wat verdienen aan een Europese campagne. Het bereiken van de groepsfase zou Club Brugge namelijk 2,6 miljoen euro kunnen opleveren.

Als Club al zijn wedstrijden wint, verdient het nog eens 3,2 miljoen euro (omgerekend dus zo'n 533.000 euro per gewonnen wedstrijd) extra. In totaal kan het dus zo'n 5,8 miljoen euro ontvangen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Vergeleken met de Champions League is het natuurlijk kleingeld. Zo is Anderlecht al zeker van dertien miljoen euro, meer dan het dubbele van dat bedrag dus. Toch kunnen we spreken over een stevige som. Club speelt donderdagavond voor de (Belgische) eer, maar ook voor de eigen portefeuille.