Beerschot-fan doet angstaanjagend verhaal: Blijven zitten was zelfmoord

Beerschot-fan doet angstaanjagend verhaal: "Blijven zitten was zelfmoord"

17-08-2017 09:07
3

Beerschot-supporter Danny G. is één van de mannen die afgelopen zondag in elkaar werd geslagen op het Gemeenteplein van Mortsel. De man in kwestie beleefde één van de meest angstaanjagende dagen in zijn leven. Hij laat het daar niet bij en heeft een klacht ingediend tegen de Antwerp-aanhangers.

Danny G. was één van de eersten die uit de supportersbus van Beerschot sprong. Hij werd daarna in de rug aangevallen door iemand en viel op de grond. "Rond de bus lag overal glas van de kapot gegooide bierflesjes", doet hij zijn verhaal in Het Laatste Nieuws.

Volgens hem moest hij de bus absoluut verlaten. "Die gasten hadden ook bengaals vuur bij. Ik was bang dat zij dat vuurwerk door de kapotte ramen in de bus zouden gooien. Blijven zitten was pure zelfmoord."

Klacht
Danny heeft deze week ook een klacht ingediend tegen de Antwerp-hooligans. "Over wie de daders zijn, bestaat weinig twijfel. Mensen die goed thuis zijn in supporterskringen van Antwerp, hebben mij al enkele namen van vechtersbazen doorgespeeld. De aanstokers van de aanval in Mortsel zijn duidelijk herkenbaar op de filmpjes die her en der zijn opgedoken. Het zijn dezelfde gasten die je op de eerste rij ziet staan bij de harde kern in de Bosuil."

De Federatie van Antwerp Supporter Clubs belooft maatregelen tegen relschoppers, al moet eerst nog blijken of het ook Antwerp-'supporters' zijn. "Het voltallige bestuur van de Federatie van Antwerp Supporter Clubs distantieert zich van het zinloze geweld welke gepleegd is in Mortsel tegen een bus met Beerschot - Wilrijk supporters, ongeacht wie het was", zegt voorzitter Robert Vinck.

"Mocht blijken dat het om aanhangers van Antwerp gaat, dan zullen wij de gepaste maatregelen nemen. Wij wachten af tot de politie de ware schuldigen heeft. Antwerp-supporters die bij deze rellen betrokken zouden zijn, hoeven niet meer op FASC te rekenen voor tickets van de uitmatchen van Antwerp", besluit hij.