Bondscoach laat in zijn kaarten kijken: 'Ik volg die zes spelers'

Bondscoach laat in zijn kaarten kijken: 'Ik volg die zes spelers'

17-08-2017 08:00
1

Roberto Martinez neemt in Het Nieuwsblad de tijd om een stand van zaken te geven over de nationale ploeg. De bondscoach maakt duidelijk dat er nog heel wat potentieel is voor nieuwe Rode Duivels en noemt ook namen.

Martinez heeft een bijzonder uitgebreid scoutingslijstje. "Ik heb een lijst van 57 Belgische spelers die in aanmerking komen. Dat Timothy Castagne wordt gevolgd, wist je waarschijnlijk al. Ook Zakaria Bakkali, die van Valencia naar Deportivo La Coruña verhuisde, komt weer in beeld. Theo Bongonda trok van Celta de Vigo naar Turkije en ik zag daar twee goede wedstrijden van hem. Dennis Praet ook. Ik volg ze nog allemaal."

Ook in de Jupiler Pro League zit er nog heel wat talent. "Dan kan je niet om Leandro Trossard en Siebe Schrijvers van RC Genk heen. De manier waarop ze spelen op die leeftijd is heel knap. Ze hebben een grote invloed op het functioneren van hun team. Ik ga ze de volgende wedstrijden van nabij volgen. Als ze blijven presteren, krijgen ze hun kans."

Martinez doet zijn werk als bondscoach erg grondig en gaat zoveel mogelijk wedstrijden kijken. "Ik was zondag op STVV-Standard en dat was ook interessant. Sint-Truiden heeft echt twee, drie interessante jonge spelers. Nog niet voor dit seizoen bij de Rode Duivels, maar over twee, drie jaar misschien wel."