Real Madrid kleineert Barcelona en wint Supercopa, PSG lacht mee

Real Madrid kleineert Barcelona en wint Supercopa, PSG lacht mee

17-08-2017 07:59
2

De eerste prijs van het seizoen in Spanje is woensdagavond een prooi geworden voor Real Madrid. Ook in de return werd FC Barcelona over de knie gelegd: 2-0.

Dat was ruim voldoende na de 3-1 overwinning van afgelopen zondag in Camp Nou. Barcelona had woensdagavond niets te vertellen in het Estadio Santiago Bernabeu, dat al na drie minuten mocht juichen. Supertalent Marco Asensio scoorde net als in de heenwedstrijd fabelachtig: 1-0.

Real Madrid zat in een zetel en nam in het restant van de eerste helft uitgebreid de tijd om het klasseverschil met Barcelona aan te tonen. Asensio maakte het de driemansverdediging van Barcelona voortdurend moeilijk, terwijl Lionel Messi en Luis Suarez als spitsenduo nauwelijks aan bod kwamen. Cristiano Ronaldo werd niet gemist bij Real.

Op slag van rust maakte de thuisclub er 2-0 van. Karim Benzema kroop voor bij de slapende Samuel Umtiti en tikte een voorzet van Marcelo binnen. Op die manier werd het een bijzonder pijnlijke avond voor Barça, dat van een goede kwaliteitsimpuls moet worden voorzien om dit seizoen te kunnen wedijveren met de grootste clubs van Europa.

In de tweede helft viel er niet meer te genieten van doelpunten. Barcelona was nog twee keer dichtbij, maar Lionel Messi raakte de lat en Luis Suarez de paal. Door de zege pakt Zinedine Zidane, die in de slotfase Theo Fernandez en Dani Ceballos nog liet debuteren, zijn zevende prijs in anderhalf jaar tijd als trainer van Real Madrid.

Extra pijnlijk voor Barcelona: in de tweede helft postte PSG een tweet met een breed lachende Neymar, duidelijk als steek onder water richting de Catalaanse grootmacht.