'Gent neem afscheid van spits, Coulibaly bereikt akkoord met Franse club'

'Gent neem afscheid van spits, Coulibaly bereikt akkoord met Franse club'

17-08-2017 17:48
7

AA Gent haalde woensdag met Roman Yaremchuk een nieuwe aanvaller binnen. De 21-jarige spits zou wel eens snel aan de bak moeten, want Kalifa Coulibaly is op weg naar de uitgang. 

De boomlange spits zou namelijk kunnen vertrekken naar de Ligue 1. Daar wil Nantes hem maar wat graag overnemen, zo weet Het Laatste Nieuws. Bij die club komt hij met Claudio Ranieri een gevierde coach tegen, maar de ex-club van Guillaume Gillet eindigde vorig seizoen wel maar op een zevende plaats in Frankrijk. Sportief is deze club dus geen grote stap vooruit.

Coulibaly zelf zou open staan voor een terugkeer naar Frankrijk. Hij kreeg zijn jeugdopleiding namelijk bij PSG. Ook AA Gent zegt niet meteen nee, maar wil wel een flinke vergoeding. Coulibaly moet naar verluidt vijf miljoen euro kosten. Coach Hein Vanhaezebrouck heeft bij een eventueel vertrek van Coulibaly ook nog Mamadou Sylla achter de hand.

Update 14u22: De kans dat AA Gent daadwerkelijk afscheid neemt van Kalifa Coulibaly is zeer groot. De Malinese spits is zelfs al op het vliegtuig gestapt richting zijn volgende bestemming, zo laat zaakwaarnemer Mogi Bayat weten via een foto op Twitter.

Update 17u50: De transfer naar FC Nantes is volgens Ouest France helemaal rond. De Malinese aanvaller zet zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Hij moet één van de komende dagen zijn medische testen nog ondergaan. Claudio Ranieri zou al gereageerd hebben op de transfer. "Volgens mij is hij een goede aanvaller voor ons", klonk het.