Mannaert wikt en weegt de Brugse defensie: We hebben goede verdedigers

Mannaert wikt en weegt de Brugse defensie: "We hebben goede verdedigers"

16-08-2017 16:45
1

Club Brugge kende een vreemd begin van het seizoen. Europees ging het kansloos onderuit tegen Basaksehir, maar in de competitie staat het wel bovenaan. Desondanks is er heel wat kritiek, vooral de verdediging krijgt ervan langs. Vincent Mannaert neemt het op voor zijn verdedigers. 

"Het systeem van Ivan Leko legt de lat hoger qua puur verdedigen. In een defensie met drie is falen bijna zeker een tegendoelpunt. Maar we hebben die goede verdedigers", zegt Mannaert in Het Nieuwsblad. "Stefano Denswil en Björn Engels zijn twee van de beste verdedigers in onze competitie omdat ze ook nog opbouwende kwaliteiten hebben."Maar die twee staan wel op vertrekken. "De kans is inderdaad groot dat Engels en Denswil vertrekken. Alvast groter dan dat ze blijven. Er is concrete interesse."

De manager is er echter van overtuigd dat dat geen probleem is. "Benoit Poulain is in België wellicht de meest geschikte verdediger voor een driemansdefensie. Daarnaast gaan we kijken hoe Erhan Masovic zich ontwikkelt. Hij is nog maar achttien jaar. German Mera komt ook weer in aanmerking. Hij is 27 jaar en op korte termijn inzetbaar. En we staan klaar om andere spelers te halen. Zó kalm is het hier nu ook weer niet. Als er draagvlak voor is, kunnen we daar zelfs veel geld voor uitgeven."

Lees ook: Mannaert sust: "Je kan Leko de matchen tegen Basaksehir niet aanrekenen"