Ghelamco gooit het roer om en vraagt omgevingsvergunning voor Eurostadion

Ghelamco gooit het roer om en vraagt omgevingsvergunning voor Eurostadion

16-08-2017 16:25

De eerste steen van het Eurostadion, dat medio 2020 moet klaar zijn, ligt er nog steeds niet. Dat is geen verrassing, want Ghelamco beschikt nog steeds niet over de nodige stedenbouwkundige vergunning en milieuvergunning. Om het proces te versnellen staakt het die procedures en vraagt het bij de Vlaamse overheid een omgevingsvergunning aan. 

Dat laat de bouwheer weten in een mededeling. "Enerzijds is er nog geen afschaffing van de buurtweg over Parking C in Grimbergen. Zolang deze niet definitief is afgeschaft, kan geen enkele vergunning worden goedgekeurd. Tegen de beslissing tot afschaffing van de buurtweg door de bevoegde deputatie van Vlaams-Brabant werd beroep aangetekend. Dit beroep werkt schorsend en is in behandeling bij de Vlaamse overheid."

"Anderzijds is de - door dezelfde Vlaams-Brabantse deputatie als noodzakelijk geachte - mobiliteitsconvenant nog steeds niet ondertekend door de bevoegde Vlaamse minister, en dit ondanks duidelijke signalen vanuit de administratie dat de voorliggende convenant ruimschoots voldoet aan de verwachtingen", aldus Ghelamco.

De bouwheer wilde eerder al het dossier op Vlaams niveau laten behandelen, maar dat ging niet. Ondertussen bestaat er de omgevingsvergunning. "Ghelamco zal nu beroep doen op deze procedure om zo het dossier integraal (omgevingsvergunning omvat milieu- en bouwvergunning) te laten evalueren en beoordelen door de Vlaamse overheid", aldus de mededeling. Binnen de 120 dagen zou er een beslissing moeten zijn, Ghelamco hoopt zo eindelijk een doorbraak te forceren.