Leye is voorgesteld bij Eupen: Zulte Waregem is het verleden

Leye is voorgesteld bij Eupen: "Zulte Waregem is het verleden"

16-08-2017 16:05
2

Mbaye Leye is woensdag gepresenteerd als speler van KAS Eupen. De panda's betalen zo'n 400.000 euro aan Zulte Waregem voor de diensten van de Senegalees. Die heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur. 

"Duits spreek ik nog niet, neen", zegt een goedlachse Leye aan Het Laatste Nieuws. "Maar als ik naar een andere ploeg ga, pas ik me aan. Dat heb ik ook bij Zulte Waregem gedaan en nu spreek ik Nederlands. Het komt wel goed. Dat ik hier nu ben, wil zeggen dat ik de uitdaging van AS Eupen echt zag zitten", geeft de nieuwe nummer negen aan. 

Leye was aanvoerder aan de Gaverbeek en een uithangbord, maar vertrok er langs de achterdeur. Desondank houdt hij naar eigen zeggen geen wrang gevoel over aan zijn laatste passage in West-Vlaanderen. "Ik kijk enkel met een goed gevoel terug naar Zulte Waregem. Ik hou mooie herinneringen over aan mijn band met de supporters. Nu heb ik een nieuwe ploeg. Essevee is het verleden en het belangrijkste is wat ik bij hen op het veld gepresteerd heb. Ik heb met niemand in Waregem een probleem nu", aldus de spits.