Simons niet bezig met rampscenario: ''We moeten niet denken aan wat als..''

Simons niet bezig met rampscenario: ''We moeten niet denken aan wat als..''

16-08-2017 15:47

Club Brugge treedt donderdagavond in de laatste voorronde van de Europa League in het eigen Jan Breydelstadion aan tegen AEK Athene uit Griekenland. Timmy Simons kan weer rekenen op een basisplaats in het elftal van Ivan Leko. Het levert Simons een verbetering van zijn record op, maar hij is daar niet mee bezig. Evenmin met een mogelijk rampscenario.

Simons gaat op zijn 40 jaar zijn eigen record van oudste Club-speler in Europa verbeteren. Het zal bovendien zijn tachtigste optreden in Europees verband zijn voor Blauw-Zwart. Zoals gezegd zeggen deze statistieken hem op dit moment niet veel. ''Dat is allemaal mooi voor de geschiedenisboeken, maar het draait daar niet om. We willen morgen beginnen aan 180 minuten keihard werken met één doel: de kwalificatie'', zo vallen zijn woorden te lezen op de website van Club.

In 2013 was Simons ook van de partij, toen Club in hetzelfde stadium van de Europa League werd uitgeschakeld door het Poolse Slask Wroclaw. Simons denkt echter niet aan een dergelijk scenario. ''Ik weet niet veel meer van toen, maar we moeten niet denken aan wat er zou gebeuren als we niet doorgaan. Enkel de wedstrijden tellen. Voor mij persoonlijk is er ook niets anders, ik zorg gewoon dat ik topfit ben en ter beschikking sta van het team'', zo besloot hij.