OFFICIEEL: Club Brugge zegt vaarwel tegen smaakmaker Izquierdo

OFFICIEEL: Club Brugge zegt vaarwel tegen smaakmaker Izquierdo

16-08-2017 15:22
7

Club Brugge heeft op de officiële website afscheid genomen van José Izquierdo. De Colombiaanse publiekslieveling trekt voor 18 miljoen naar Brighton and Hove Albion, nadat zijn werkgunning woensdag werd toegekend.

Izquierdo kwam in deze zomer van 2014 over van het Colombiaanse Once Caldas. Met zijn dribbels, goals en altijd gulle lach wist hij heel snel de harten van het Brugse publiek te veroveren. Hij groeide vervolgens ook rap uit tot een van de absolute uitblinkers op de Belgische velden. Izquierdo had tijdens het seizoen 2015/16 een enorm aandeel in de titel van Club, waardoor hij beloond werd met de Gouden Schoen. De 25-jarige aanvaller droomde van een overstap naar de Premier League en gaat deze nu krijgen. 

Club Brugge wenst hem alvast veel succes via de eigen webstek. ''Na 3 jaar Brugge voegde Izquierdo een beker, titel en Supercup aan zijn palmares toe en was hij klaar voor een volgende stap. Het Britse Brighton & Hove Albion, dat afgelopen seizoen op 1 punt van leider Newcastle strandde in de Championship en zo de promotie naar de Premier League afdwong, geeft Izquierdo zijn kans in Engeland. Bij Brighton ziet 'Joske' ook Matty Ryan terug, die deze zomer de overstap maakte van Valencia. We bedanken José voor zijn prestaties bij Club en wensen hem alle succes toe in de Premier League!'', zo luidt de boodschap voor het afscheid.