OFFICIEEL: Everton rondt megadeal helemaal af: 50 miljoen voor spelmaker

OFFICIEEL: Everton rondt megadeal helemaal af: 50 miljoen voor spelmaker

16-08-2017 20:55
1

Everton-manager Ronald Koeman heeft donderdag op een persconferentie de recordtransfer van Gylfi Sigurdsson bevestigd. De spelmaker komt over van Swansea City en heeft de medische keuring al doorstaan. 

Met de deal is naar verluidt 50 miljoen euro gemoeid. "Hij heeft zijn medische keuring gehad en er waren geen problemen. Ik heb hem al in het blauw gezien!", zegt Koeman. "Hij was een van de belangrijkste spelers die we wilden hebben. Met Romelu Lukaku zijn we 25 goals kwijt en we hebben spelers nodig met veel productiviteit. Hij kent de Premier League. Op zijn positie is hij een van de beste in Engeland."

Koeman voegde er meteen aan toe dat Everton nog meer spelers gaat halen. "We zijn nog niet klaar", aldus de manager, die nog altijd beschikt over Ross Barkley. Van de middenvelder wordt verwacht dat hij deze zomer verkast, maar vooralsnog lijkt het daar niet op. Gareth Barry vertrok wel, naar West Bromwich Albion. "Ik heb hem die kans gegeven vanwege onze goede relatie", aldus Koeman.

De transfer van Sigurdsson heeft mogelijk ook gevolgen voor Nacer Chadli. Onze landgenoot wordt namelijk genoemd als de mogelijke opvolger van Sigurdsson bij Swansea.

Update 20.55: Het is nu écht officieel: Gylfi Sigurdsson is speler van Everton. De Premier League-club bevestigt woensdagavond via de officiële kanalen dat de IJslandse spelmaker, die overkomt van Swansea City, een vijfjarig contract heeft ondertekend op Goodison Park. Everton doet geen mededelingen over de transfersom, maar Swansea ontvangt waarschijnlijk een bedrag om en nabij de vijftig miljoen euro.