OFFICIEEL: Niets staat een droomtransfer van Izquierdo nog in de weg

OFFICIEEL: Niets staat een droomtransfer van Izquierdo nog in de weg

16-08-2017 14:55
1

José Izquierdo is weer een stap dichter bij zijn droomtransfer naar de Premier League. Club Brugge meldt namelijk dat zijn wergvergunning door de Engelse autoriteiten is goedgekeurd. Brighton and Hove Albion zal hem dus spoedig officieel voorstellen als de nieuwste aanwinst.

Club Brugge en Brighton bereikten vorige week al een akkoord over een transfersom van circa 18 miljoen euro, een recordbedrag voor beide clubs. Izquierdo trok vrijdagavond al de Noordzee over, waardoor hij ontbrak in de topper tegen Zulte Waregem (1-2). De Colombiaanse flankspeler slaagde tijdens het weekend voor zijn medische testen, zo maakte Brighton via de officiële kanalen bekend.

Izquierdo moest alleen nog hopen op een werkgunning, zodat zijn transfer helemaal kan worden afgerond. Er gelden in Engeland strenge regels als het gaat om aanwinsten van buiten de EU. izquierdo had in de laatste 18 maanden niet genoeg interlands gespeeld voor een automatische werkvergunning, waardoor hij een jaarlijks minumumloon van 1,8 miljoen moet gaan verdienen bij de promovendus. Dit was geen enkel probleem voor Brighton, waardoor Izquierdo groen licht kreeg van de autoriteiten.