OFFICIEEL: Kortrijk heeft eindelijk zijn beoogde rechtsback beet

  OFFICIEEL: Kortrijk heeft eindelijk zijn beoogde rechtsback beet

  woensdag 16 augustus 2017 om 13:42

  KV Kortrijk heeft eindelijk zijn felbegeerde rechtsachter beet. De jonge Algerijn Youcef Attal trainde al even mee met de Kerels, maar moest wachten op een visum. Dat raake eindeljk in orde en woensdag legde de speler met succes zijn medische testen af. Kortrijk huurt de verdediger met een aankoopoptie. 

  De 21-jarige Attal speelde in zijn thuisland bij Paradou AC, waar hij op 18-jarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal. Hij groeide er uit tot basispion en dwong mee de promotie naar de Eerste Klasse af. In 46 wedstrijden voor zijn club wist hij vijf keer te scoren. Kortrijk omschrijft zijn nieuwste aanwinst als "het prototype van een moderne vleugelverdediger, die zowel op de links- als de rechtsback uit de voeten kan en ook als rechtermiddenvelder kan uitgespeeld worden."

  De transfer van Attal zat al even in de pijplijn, maar de administratieve rompslomp liet op zich wachten. Hij trainde al sinds begin deze week mee bij Kortrijk, woensdag werd alles dan afgerond. De jonge verdediger maakte in juni zijn debuut bij de Algerijnse nationale ploeg in een oefenpartij tegen Guinee en werd meteen uitgeroepen tot Man van de Match. Dat kunstje deed hij over in zijn tweede interland, de kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup tegen Togo. 

  Poll

  Wordt KV Kortrijk de verrassing van het seizoen?

  (138 stemmen)

  Plaats een reactie

  woensdag 16 augustus 2017 om 14:05
  'dadelijk meer'.
  Straks gaan ze bij VP écht nog wachten met artikels publiceren tot ze hun bronnen gecontroleerd hebben...
  Wat n zotte boel!
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  OFFICIEEL: Kortrijk heeft eindelijk zijn beoogde rechtsback beet