OFFICIEEL: Geen Gano, maar Gent haalt wel andere spits binnen

OFFICIEEL: Geen Gano, maar Gent haalt wel andere spits binnen

16-08-2017 13:48
8

KAA Gent heeft een nieuwe speler beet. Maar terwijl de club nood heeft aan Belgen en verdedigers, haalt het zowaar een buitenlandse spits binnen. De 21-jarige Roman Yaremchuk tekent voor vier seizoenen, meldt Het Laatste Nieuws. 

Gent haalt de spits weg bij het Oekraïense Dinamo Kiev. De belofteninternational kwam elf keer in actie voor de hoofdmacht, maar kon daarin niet scoren. Bij de tweede ploeg trof hij in het verleden zeven keer raak in 42 wedstrijden. Vorige zomer leende Kiev hem uit aan FC Oleksandria. Daar kwam hij op een half seizoen aan zes goals in 17 wedstrijden.

Kiev haalde hem in de winter terug en hevelde hem over naar de A-kern, maar zich doorzetten lukte niet. Nu neemt Yaremchuk definitief afscheid van Oekraïne en waagt hij zijn kans in de Ghelamco Arena. 

UPDATE 13u48: KAA Gent heeft woensdagmiddag officieel de transfer van Yaremchuk bevestigd. Hij tekende zoals verwacht voor vier seizoenen. "Yaremchuk is 1m91 groot en is een snelle en technisch onderlegde aanvaller. Hij werd het voorbije jaar intensief gescout door onze scoutingscel", laat de club weten.