'Deal van 20 miljoen tussen Juventus en PSG, pech voor Fellaini'

'Deal van 20 miljoen tussen Juventus en PSG, pech voor Fellaini'

16-08-2017 13:19
2

Blaise Matuidi gaat de overstap maken van Paris Saint-Germain naar Juventus. Sky Italia meldt dat de Franse middenvelder woensdag medisch gekeurd wordt in Turijn. Matuidi, cliënt van Mino Raiola, kost Juve ongeveer twintig miljoen euro. 

Wanneer de medische check van de Franse middenvelder zonder problemen verloopt, zal hij donderdag gepresenteerd worden in Turijn. Matuidi (30) speelde sinds 2011 voor PSG. Met de Ligue 1-grootmacht won hij onder meer vier landstitels. 

Nu zet de international van Frankrijk zijn loopbaan dus voort in de Serie A. Vorig jaar vonden er ook al gesprekken plaats tussen Juve en PSG over Matuidi. Toen werden beide partijen het niet eens. De Oude Dame maakt nu twintig miljoen euro over. In de komende seizoenen komen daar nog diverse bonussen bovenop. De deal betekent dat de piste van Marouane Fellaini van de baan is in Turijn. 

Franse media schrijven dat Matuidi waarschijnlijk niet de laatste speler is die deze maand vertrekt bij PSG. De club van trainer Unai Emery wil een aantal spelers van de hand doen om zo de komst van Kylian Mbappé (AS Monaco) te financieren.