Dessers zweeft nog niet: Rode Duivels? Ik blijf realistisch

  Dessers zweeft nog niet: "Rode Duivels? Ik blijf realistisch"

  woensdag 16 augustus 2017 om 11:49

  Cyriel Dessers is naam aan het maken in Nederland. Na een boerenseizoen bij NAC Breda trok naar FC Utrecht, waar hij binnenkwam met een treffer in de voorronde van de Europa League en twee goals op de eerste speeldag in de Eredivisie. Maar de spits begint nog niet te zweven.

  "Ik ben in Nederland volwassener geworden. Ik ben een spits die veel minuten moet maken, wedstrijdritme moet opdoen en zo acteer ik een stuk rustiger voor doel", zegt Dessers bij Sporza. Ondanks zijn steile opgang droomt hij nog niet. "Je gaat me nu toch nog niet vragen of ik Rode Duivel wil worden? Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ik dat niet moet verwachten."

  Eerst wil de ex-speler van Lokeren, waar hij nooit doorbrak, zijn sterke start bij Utrecht bevestigen. "Laat me mezelf eerst maar aanpassen aan het niveau van de Eredivisie. Als ik hier een jaar op niveau kan presteren en scoren, zullen we wel zien wat de toekomst brengt", blijft Dessers nuchter. 

  Utrecht neemt het in de laatste voorronde van de Europa League op tegen Zenit Sint-Petersburg. Daar toonde oud-Chelseaspeler Branislav Ivanovic zich beducht voor de kwaliteiten van Dessers. De spits kon die uitspraken wel smaken. 

  Poll

  Wordt Dessers een sensatie bij FC Utrecht?

  (135 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Dessers zweeft nog niet: "Rode Duivels? Ik blijf realistisch"