Mannaert sust: Je kan Leko de matchen tegen Basaksehir niet aanrekenen

Mannaert sust: "Je kan Leko de matchen tegen Basaksehir niet aanrekenen"

16-08-2017 09:01
8

Voor Club Brugge staat er donderdag zo vroeg in het seizoen alweer een belangrijke afspraak te wachten. Na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League is de poulefase van de Europa League bereiken het doel. Dan moet Club wel voorbij AEK Athene.

Vincent Mannaert heeft er vertrouwen in, al beseft hij dat de Europa League een trapje lager is. "Wij hangen daar niet van af. Anders dan de Champions League gaat de Europa League over prestige. Het zou ook een rem betekenen op ons bouwproces. Voor Horvath, Dennis, Wesley … zijn die Europese matchen een belangrijke fase in hun ontwikkeling. Anders moeten ze het alleen doen met de Belgische competitie. Die is niet te onderschatten, maar wedstrijden op Europees niveau zijn ook belangrijk", aldus de manager in Het Nieuwsblad.

In de Champions League-voorronde tegen Istanbul Basaksehir vloog Club er kansloos uit. Toch valt die eliminatie Ivan Leko niet aan te wrijven, oordeelt Mannaert. "Hij heeft prima werk geleverd. De wedstrijden tegen Basaksehir kan je hem niet aanrekenen. In de tribune had ik een déjà-vu. Ik dacht dat ik in de Champions League van vorig jaar zat. Wij niet goed genoeg, de tegenstander te sterk", is hij streng.