'Videoref in Zulte Waregem-Club Brugge bekeek enkel live-beelden, geen herhaling'

'Videoref in Zulte Waregem-Club Brugge bekeek enkel live-beelden, geen herhaling'

16-08-2017 08:22
13

We zijn inmiddels woensdag, maar de blunder van de videoref tijdens Zulte Waregem - Club Brugge zindert nog steeds na. Inmiddels heeft de man in kwestie zelf gereageerd op het voorval. "Een inschattingsfout", zo verklaart hij.

In het vrijdagavondduel tussen Zulte Waregem en Club werd een overduidelijk strafschop voor de thuisploeg niet gefloten, ook niet na bestudering van de beelden. "Ik kan alleen maar zeggen dat ik een inschattingsfout gemaakt heb en dat ik dat jammer vind voor Zulte Waregem", aldus scheidsrechter Yves Marchand in Het Nieuwsblad.

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist hoorde hetzelfde uit de mond van Marchand. "Ik heb Yves intussen telefonisch gehoord en zijn uitleg gekregen. Hij ziet zijn fout in. Of hij nog videoref kan zijn? De beslissing die ik neem, zal ik eerst aan hem meedelen. Donderdag zit ik met hem en de drie andere videorefs samen om te zien hoe we dit soort fouten in de toekomst kunnen vermijden", zegt hij.

Geen herhaling
Overigens claimt HNB te weten hoe de fout is kunnen gebeuren. Volgens de krant zouden Marchand en zijn twee collega's in eerste instantie enkel live-beelden bekeken hebben. Op basis daarvan oordeelden ze dat er geen sprake was van een strafschop. Nadien kreeg het trio ook de herhalingen te zien, waaruit duidelijk bleek dat er wel degelijk een overtreding plaatsvond. Toen was de beslissing echter al gecommuniceerd naar veldscheidsrechter Lawrence Visser...