Gedreven Vanden Borre: Nog vier kilo kwijt voor niveau van Anderlecht en WK

Gedreven Vanden Borre: "Nog vier kilo kwijt voor niveau van Anderlecht en WK"

16-08-2017 07:48
5

Wie dacht dat het verhaal van Anthony Vanden Borre geschreven was, komt mogelijk bedrogen uit. De ooit zo talentvolle verdediger werkt momenteel hard om een nieuwe comeback te maken. In het kopje zit het alvast helemaal goed, geeft hij zelf aan.

Het Nieuwsblad trof Vanden Borre aan in de fitnesszaal, waar hij hard werkt om weer op topniveau te komen. Nochtans leefde bij velen de perceptie dat de carrière van VDB erop zat. "Ik heb niet echt als een profvoetballer geleefd", geeft hij toe. "Ik schommel tussen 88 en 89 kilo. Er is al een kilo weg. Maar nog ­zeker vier te gaan als ik terug op het niveau van bij Anderlecht en het wereldkampioenschap wil ­komen. Ze zeggen dat ik dood en begraven ben. Ik zeg: geef me nog twee maanden respijt", klinkt hij strijdvaardig.

Vanden Borre heeft dus wel degelijk nog doelstellingen als speler. "Ik droom hoog en dan zien we wel. Ik ben een competitiebeest", geeft hij aan. Over zijn avontuur bij TP Mazembe, waar hij al vroeg vertrok wegens vermeende pesterijen, heeft de verdediger weinig te zeggen. "Er zal wel jaloezie ­geweest zijn, maar nooit in mijn gezicht. Weet je, ik heb er zelfs nooit een contract getekend. Het ging met een handdruk. Ik heb er ook geen eurocent aan verdiend. Wat maakt het uit? Het was een avontuur, ik noem het zeker geen mislukking. Mijn ­verhaal met Mazembe staat momenteel op stand-by. Geloof zeker niet alle indianenverhalen die over mij de ronde deden."