'Stevige dreun voor defensieve zorgen bij Gent, Van Damme maakt andere keuze'

'Stevige dreun voor defensieve zorgen bij Gent, Van Damme maakt andere keuze'

16-08-2017 07:00
13

Jelle Van Damme heeft zijn keuze gemaakt: hij tekent eerstdaags een contract bij Royal Antwerp FC. De promovendus steekt zo AA Gent de loef af. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck werd de voorbije dagen nadrukkelijk in verband gebracht met de linksvoetige verdediger.

Tevergeefs, zo claimt Het Laatste Nieuws, want volgens de krant is de deal tussen Van Damme en Antwerp voor 99 procent rond. Een handtekening is er nog niet, maar die zou er eerstdaags gaan komen. The Great Old flirtte al weken met de komst van de ex-international. Sinds kort kreeg het echter stevige concurrentie vanuit de Ghelamco Arena.

Bij Gent kende men immers een dramatische seizoensstart (met onder meer een nederlaag tegen uitgerekend Antwerp) en dus ging Vanhaezebrouck op zoek naar extra defensieve versterking. Van Damme moest ervaring en leiderschap brengen, maar die vlieger gaat niet op. Opvallend: volgens HLN was het aanbod van Gent op financieel vlak wel interessanter dan dat van het stamnummer één. Toch stapt Van Damme liever in het project van Antwerp.