Ex-trainer Onyekuru geeft Weiler gelijk: 'Hij werd er knettergek van'

  Ex-trainer Onyekuru geeft Weiler gelijk: 'Hij werd er knettergek van'

  dinsdag 15 augustus 2017 om 23:02

  Vooralsnog is Henry Onyekuru geen onbetwiste basisspeler bij RSC Anderlecht. René Weiler vindt dat de Nigeriaan nog veel moet leren. Vooral op verdedigend vlak dan. Zijn ex-trainer Jordi Condom gaat daarmee akkoord.

  "Hij heeft ons ooit bijna een zege gekost omdat hij niet op tijd was teruggezakt om de rechtsachter af te stoppen", zegt Condom in Sport/Voetbalmagazine.

  "Wij hebben de bal gelukkig kunnen recupereren en op de tegenaanval scoorde hij zelfs. Luis García werd soms knettergek van Henry", lacht de trainer. "Van op de bank kon je hem horen roepen op Henry: 'Wij werken voor jou, makker, dus doe jij hetzelfde voor ons!'"

  Al denkt de Spanjaard wel dat Onyekuru al veel verbeterd is in dat opzicht. "Henry heeft begrepen dat hij zich soms ook moet opofferen voor de ploeg", besluit hij.

  Plaats een reactie

  Patfey +4316
  dinsdag 15 augustus 2017 om 23:44
  En hoeveel punten heeft hij Eupen bezorgd met zijn goals en assists? Ik wordt "knettergek' van die trainers die vinden dat een aanvaller in de eerste plaats een verdediger is. Hier snapt Condom zelfs niet dat het juist door niet dom achter die rechtback aan te lopen dat hij nadien kon scoren. Spitsen die vooraan blijven, beletten verdedigers op avontuur te trekken.
  Vind ik leuk
  GBAU +1538
  woensdag 16 augustus 2017 om 08:52
  Het is altijd een moeilijk tactisch kat-en-muis spelletje tussen een flankaanvaller en zijn rechtstreekse tegenstander. In balbezit heb je een voordeel als je hem laat staan, maar als je de bal verliest...
  Vind ik leuk
  Patfey +4316
  woensdag 16 augustus 2017 om 09:49
  Maar als je de bal verliest... moeten de anderen proberen die te recupereren. Je kan hetzelfde zeggen 'in balbezit heb je een voordeel als je de fllankverdediger laat oprukken, maar als je de bal verliest...".
  Ik denk dat het ervan afhangt of je een verdedigend of aanvallend ingestelde trainer bent. Aanvallers moeten (wat) meeverdedigen (looplijnen afsnijden en zo) maar ik zie ze niet graag over de middellijn terugkomen. Het is trouwens neit zo dat je vandaag nog met vier aanvallers speelt. Als je twee spitsen vooraan houdt, zullen er ook 3 verdedigers achteraan blijven, dan kan er altijd iemand de posities overnemen.
  Maar ja, als je een angsthaas bent...
  Vind ik leuk
  GBAU +1538
  woensdag 16 augustus 2017 om 10:26
  Bekijk het dan eerder vanuit het perspectief van de flankverdediger. Daar heb ik vroeger zelf ook gespeeld.
  Tenzij je trainer duidelijke instructies geeft, is het soms moeilijk om te kiezen wanneer het een goede moment is om op te rukken en eventueel je tegenstander alleen (?) vooraan te laten met veel ruimte.
  Nu mag natuurlijk wel verwacht worden dat er op dat niveau duidelijkere tactische afspraken zijn wat die situaties betreft.
  Het niveau waar ik speelde, was een 'tikkeltje' lager.
  Vind ik leuk
  Patfey +4316
  woensdag 16 augustus 2017 om 11:56
  Ja, want als het misloopt, krijgt die uiteraard in zijn voeten wegens zijn man alleen gelaten te hebben. Eigenlijk zou bij zijn oprukken iemand zijn plaats meoten innemen, maar dan komt uiteraard weer diens tegenstander vrij om de flamkverdediger op te vangen.
  voor de twee ploegen komt het er op neer : speel je aanvallend of verdedigend. Door de aanvaller "alleen" te laten, kom je natuurlijk sterker voor de dag in de aanval. Het hangt ook af van de beschikbare kwaliteiten.
  Maar toch, als je er een specifieke aanvaller kan toe brengen doorlopend achter zijn verdediger aan te hollen, heb je wel het tactisch spelletje gewonnen.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Ex-trainer Onyekuru geeft Weiler gelijk: 'Hij werd er knettergek van'