Mignolet en Origi op weg naar Champions League, ook De Camargo overtuigt

15-08-2017 22:39

De kans dat er dit seizoen vijf Engelse ploegen in de groepsfase van de Champions League actief zijn, is levensgroot. Liverpool won dinsdag geflatteerd met 2-1 bij TSG 1899 Hoffenheim.

De achttienjarige Trent Alexander-Arnold maakte op een heel belangrijk moment zijn eerste treffer voor The Reds. De rechtsback krulde een vrije trap perfect in de hoek. Hoffenheim had daarvoor al een paar enorme kansen laten liggen en miste zelfs een penalty. De dramatische inzet van Andrej Kramaric na twaalf minuten kon simpel gered worden door Simon Mignolet.

Mohamed Salah liet aan de andere kant een grote kans op de 0-2 liggen, maar met de 0-1 ruststand mocht Liverpool zich gelukkig prijzen. Serge Gnabry leek in de tweede helft de gelijkmaker te maken, maar scheidsrechter Björn Kuipers keurde de treffer terecht af wegens buitenspel. In de 74ste minuut zorgde James Milner voor de beslissing. Een van richting veranderde bal zeilde bij de tweede paal binnen (0-2).

Terwijl de Engelsen zich al rijk rekenden, zorgde oud-Heerenveen-spits Mark Uth toch nog voor wat spanning. Hij maakte de 1-2, maar dat neemt niet weg dat Hoffenheim volgende week minstens twee keer moet scoren op Anfield Road.

Omdat Manchester United vorig seizoen de Europa League won, zijn er dit seizoen mogelijk vijf (!) Engelse ploegen actief in de groepsfase van de Champions League. Chelsea, Tottenham Hotspur en Manchester City zijn de andere deelnemers.