Waarom werd Clement geen T1 van Club? 'MPH nummer twee en de kleedkamer'

  Waarom werd Clement geen T1 van Club? 'MPH nummer twee en de kleedkamer'

  dinsdag 15 augustus 2017 om 22:09

  Bij Waasland-Beveren doet Philippe Clement het momenteel bijzonder goed. De nieuwe coach van de Waaslanders kon al imponeren als hoofdtrainer. Bij Club Brugge zou hij dat ook kunnen gedaan hebben, maar de Bruggelingen besloten voor een andere man te kiezen.

  Blauw-Zwart stelde Ivan Leko voor als hoofdcoach. Clement zou nog niet klaar bevonden geweest zijn voor het hoofdtrainerschap bij Club. Niet de echte reden, zo denkt Thomas Buffel. "Ze dachten misschien dat Clement dezelfde weg op zou gaan als Preud'homme en Club wou misschien vernieuwd zijn. Voor een soort van nieuwe wind zorgen", zegt de speler van Genk bij Vista.

  Journalist Stephan Keygnaert denkt dat er nog een andere oorzaak kan zijn. "Club Brugge wist misschien dat de aanpak van Clement niet werkt in een kleedkamer als die van Club Brugge. Zonder misprijzend te doen naar Clement, maar praten tegen een kleedkamer van Waasland-Beveren is toch iets anders dan praten tegen een kleedkamer van Club Brugge", besluit hij.

  Plaats een reactie

  dinsdag 15 augustus 2017 om 22:27
  Zeg genoeg over de leidingen van onze topclubs???
  Vind ik leuk
  DDT +2332
  dinsdag 15 augustus 2017 om 22:30
  club is real niet hé
  Vind ik leuk
  dinsdag 15 augustus 2017 om 22:48
  Dus de gedachte van een journalist en een genkspeler bepalen ons bestuur? Allez hopla.
  Vind ik leuk
  firedwarf +2492
  dinsdag 15 augustus 2017 om 23:04
  zonder afbreuk te willen doen aan leko zie ik niet in wat leko meer ervaring zou bieden dan clement bij een "top"club... Als we eerlijk zijn... Leko heeft volgende clubs gertaind OHL waar hij degradeerde.... PAOK waar hij na 2 maand werd buiten gebonjourd en STVV waar zijn play off 2 eigenlijk het hele seizoen moest goedmaken want voor kerstmis stond hij al met 1 voet buiten... Dat ze hem nemen voor de manier waarop hij een ploeg laat spelen wil ik aannemen, da ze hem nemen omdat hij meer ervaring heeft dan clement? Vind ik dikke zever...
  Vind ik leuk
  Zetterberg +6142
  woensdag 16 augustus 2017 om 07:48
  Jonge jonge, 9 op 9, dus wat is het probleem. Clement had het T1-schap bij Brugge al een beetje geproefd in begin van vorig seizoen, iets later moest mph vanuit zijn parttime job snel terug overnemen! Clement was volgens mij niet klaar om die groep over te nemen omdat hij ze te goed kende en visaversa. Als je sommige jongens al 5 jaar kent, is het soms net moeilijker. Bij WB begint hij met een nette lei waar hij niet afhankelijk is van de erfenis van mph, lijkt me iets comfortabeler. En Leko, laat die man nu eens werken,...
  [Reactie gewijzigd op ]
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Waarom werd Clement geen T1 van Club? 'MPH nummer twee en de kleedkamer'