'Spaanse subtopper trekt drie miljoen uit voor Nederlander van Sporting'

'Spaanse subtopper trekt drie miljoen uit voor Nederlander van Sporting'

15-08-2017 19:20

Een opvallende transfer voor Marvin Zeegelaar. Volgens de Spaanse sportkrant AS maakt de vleugelverdediger de overstap naar Sevilla, dat zo'n drie miljoen euro voor hem betaalt aan Sporting Portugal.

Zeegelaar mag vertrekken uit Lissabon, waar hij door de komst van Fábio Coentrao overbodig is. Eerder deze zomer werd de Nederlander nog gelinkt aan Feyenoord, PSV en FC Twente, maar een fraaie transfer naar Sevilla ligt nu dus in het verschiet. In Andalusië moet hij de stand-in worden van Sergio Escudero.

De voorzitter van Sevilla, José Castro, kondigde dinsdagochtend al aan dat de club ver is met een versterking voor de linkerflank. De club eindigde afgelopen seizoen als vierde in de Primera Division en hoopt zich via de play-offs te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Daarin is Istanbul Basaksehir, dat Club Brugge elimineerde, de tegenstander.

Zeegelaar speelde eerder in Spanje voor het tweede elftal van Espanyol. De linkspoot doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam en Ajax. Via Elazigspor en Rio Ave belandde hij begin 2016 bij Sporting. Tussendoor speelde hij op huurbasis voor Excelsior en Blackpool.