'Guardiola wil Arsenal testen met laat bod van 65 miljoen euro op sterspeler'

'Guardiola wil Arsenal testen met laat bod van 65 miljoen euro op sterspeler'

15-08-2017 18:26
1

Manchester City gaat een bod uitbrengen op Alexis Sánchez om het 'verzet' van Arsenal te testen. Manager Pep Guardiola wil dolgraag nog een aanvaller aan zijn selectie toe te voegen, meldt de Britse kwaliteitskrant The Telegraph.

Arsène Wenger gaf meermaals aan dat Sánchez niet te koop is, hoewel de Chileen nog maar een contract voor twaalf maanden heeft. The Gunners zien het al helemaal niet zitten om hun sterspeler naar een Premier League-rivaal te laten vertrekken. Dat weerhoudt Manchester City er niet van om tegen het einde van de maand een nieuw bod van zo'n 65 miljoen euro uit te brengen.

Als The Citizens erin slagen om Arsenal te overtuigen, ligt er voor Sánchez een contract ter waarde van ruim 400.000 euro per week klaar. De 28-jarige aanvaller wil hoe dan ook vertrekken bij Arsenal, maar is bereid om te wachten tot zijn contract is afgelopen. Hij ontbrak afgelopen weekend tijdens de competitiestart tegen Leicester City (4-3) vanwege een blessure.

Manchester City gaf deze zomer al 240 miljoen euro uit. Daarvoor kwamen Ederson, Kyle Walker, Danilo, Benjamin Mendy, Douglas Luiz en Bernardo Silva naar het Etihad Stadium.