Slecht nieuws voor Real Madrid en Ronaldo in beroep

Slecht nieuws voor Real Madrid en Ronaldo in beroep

16-08-2017 17:56
4

Real Madrid voelt zich zwaar benadeeld door de schorsing van vijf wedstrijden voor Cristiano Ronaldo. Trainer Zinedine Zidane en rechtsback Dani Carvajal halen uit naar de Spaanse arbitrage, meldt Marca.

"Ik ben gefrustreerd. Iedereen op de club is gefrustreerd", zei Zidane tijdens het persmoment voor de return tegen FC Barcelona om de Spaanse Super Cup. Real won het duel in Camp Nou met 3-1. Ronaldo scoorde, maar haalde vanwege twee gele kaarten het einde van de wedstrijd niet. De Portugees werd bestraft voor het uitrekken van zijn shirt en voor een vermeende schwalbe.

Na zijn rode kaart gaf Ronaldo de scheidsrechter een duw, waardoor hij in totaal voor vijf duels is geschorst. "Ik wil geen kritiek leveren op de arbitrage, maar als je kijkt naar wat er gebeurde, dan klopt er iets niet. Vijf wedstrijden is erg veel", aldus Zidane. Ook Carvajal wond zich op over de straf. "We worden genaaid, maar hopelijk wordt de schorsing teruggebracht."

Real moet nog beslissen of het in beroep gaat tegen de straf. "We wachten tot woensdag, dan komt het scheidsrechterscomité bijeen. Na die bijeenkomst bepalen we wat we gaan doen", besloot Zidane.

Update 16 augustus 17:56 uur: Real Madrid en Ronaldo zijn in beroep gegaan, maar dat heeft niets uitgehaald. De schorsing van de Portugees blijft staan, waardoor hij om te beginnen de return van de Spaanse Super Cup tegen Barcelona mist. Die wedstrijd begint woensdagavond om 23.00 uur Nederlandse tijd.