Ex-Rode Duivel begint aan eerste opdracht als trainer: 'Verwacht er niets van'

  Ex-Rode Duivel begint aan eerste opdracht als trainer: 'Verwacht er niets van'

  dinsdag 15 augustus 2017 om 16:51

  Wesley Sonck is sinds enkele weken de nieuwe trainer van de nationale U18. Een functie die hij overneemt van Gert Verheyen, die de job niet meer kon combineren met zijn andere activiteiten.

  Eind augustus staat Sonck voor zijn grote vuurdoop als hoofdcoach. De nationale U18 speelt dan een vrienschappelijk toernooi tegen Chili (30/08), Polen (1/09) en Frankrijk (3/09). "Ik verwacht er helemaal niets van. Als voetballer had ik grote ambities, maar als coach heb ik helemaal geen verwachtingen", aldus Sonck aan Sport/Voetbalmagazine.

  De ex-spits van onder meer KRC Genk, Ajax en Club Brugge zal actief blijven als analist, maar niet bij wedstrijden van de Rode Duivels. "Dat lijkt me niet meer dan logisch. Ik zal me wel bezig houden met de andere wedstrijden", verklaarde Sonck daarover. "Ik moet wel aan de slag blijven als analist want het is mijn belangrijkste bron van inkomsten."

  De ex-international was de voorbije jaren al aan de slag bij Genk als spitsentrainer. "Na mijn spelerscarrière wilde ik meteen trainer worden, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bernd Thijs kreeg ik niet meteen een aanbieding. Ik heb mijn eigen weg moeten zoeken en dat is gelukt bij Genk. Ik vond het leuk om individueel met spelers te werken."

  Plaats een reactie

  SD +5313
  dinsdag 15 augustus 2017 om 18:06
  Leuke uitspraak voor de bond en de spelers die hij moet begeleiden
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Ex-Rode Duivel begint aan eerste opdracht als trainer: 'Verwacht er niets van'