Dimata verkoos Wolfsburg boven Premier League: Dat heeft toch weinig zin?

  Dimata verkoos Wolfsburg boven Premier League: "Dat heeft toch weinig zin?"

  dinsdag 15 augustus 2017 om 16:18

  Landry Dimata zag deze zomer een knap seizoen bij KV Oostende beloond met een transfer naar VfL Wolfsburg. De jonge aanvaller moet één van de speerpunten worden in het team van de Nederlandse trainer Andries Jonker. 

  De Duitsers toonden al langer interesse in Dimata, die aanbiedingen uit Engeland resoluut weigerde om aan de slag te gaan bij Wolfsburg. "Tegen het einde van het seizoen werd het voor mij duidelijk welke richting het zou uitgaan. Er was interesse uit de Premier League, maar ik hield vooral rekening houden met de speelkansen die ik zou krijgen", verklaarde Dimata aan Sport/Voetbalmagazine.

  "Bij Wolfsburg lagen die beduidend hoger dan bij andere ploegen die contact opnamen. Ik wilde niet naar Engeland verhuizen louter om te kunnen zeggen: kijk eens waar ik heb gevoetbald. Dat heeft toch weinig zin? Ik zocht een club die mij het beste sportieve plan kon voorleggen. Wolfsburg heeft er een slecht seizoen opzitten, maar dat heeft geen invloed hebben op mijn doelstellingen."

  Anderlecht
  Volgens de jonge aanvaller heeft ook Anderlecht een voorstel gedaan. "Het had gekunda, maar bij een transfer is ook de timing belangrijk. Het voorstel kwam niet op het juiste moment. Ik voel het wel aan als een compliment dat Anderlecht mij gecontacteerd heeft. Youri Tielemans probeerde me te overtuigen, maar het was toen al duidelijk dat hij België zou verlaten. Dus ja..."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Dimata verkoos Wolfsburg boven Premier League: "Dat heeft toch weinig zin?"