Ex-Rode Duivel liet buitenlandse aanbiedingen schieten: 'Kinderen zien opgroeien'

Ex-Rode Duivel liet buitenlandse aanbiedingen schieten: 'Kinderen zien opgroeien'

15-08-2017 16:00
1

Logan Bailly maakte afgelopen weekend zijn comeback in de Jupiler Pro League bij Moeskroen. De ex-Rode Duivel verliet twee jaar geleden Oud-Heverlee Leuven om aan de slag te gaan bij het Schotse Celtic.

Daar zat Bailly de afgelopen seizoen meestal op de bank. "Ik wist op voorhand dat het niet eenvoudig zou worden om eerste doelman te zijn, maar het was een uitdaging die ik wilde aangaan", vertelde Bailly aan Sport/Voetbalmagazine. "Ik heb een geweldige tijd gehad in Leuven, maar als je een aanbieding krijgt van een club als Celtic Glasgow, dan twijfel je geen seconde."

"Het palmares dat ik nu heb, kan niemand mij afnemen. Niet veel voetballers kunnen zeggen dat ze twee jaar bij zo'n grote club zaten en prijzen pakten. Als team win je samen en verlies je samen. Soms zat ik op de bank, meestal in de tribune, maar ik heb altijd de voorbereiding en de verplaatsingen meegemaakt, zelfs in de Champions League. Het waren twee fantastische jaren."

Buitenland geweigerd
Ondanks de fantastische jaren besloot Bailly toch zijn contract in te verbreken in Schotland. "Ik dacht niet zozeer aan mijn toekomst als voetballer, wel aan mijn kinderen. Omdat mijn vrouw en ik uit elkaar gingen, zag ik hen de afgelopen twee jaar heel weinig. Ik verdiende goed mijn boterham bij Celtic, maar het knaagde dat ik mijn kinderen niet zag opgroeien."

"De kans bestond echter dat ik geen ploeg meer zou vinden. Uiteindelijk toonden meerdere clubs interesse en moest ik kiezen. In het buitenland kon ik meer verdienen, maar ik verkoos voor 5000 euro minder dicht bij mijn familie te zijn. Alleen voor een geweldig financieel aanbod uit China of zo had ik een nieuw buitenlands avontuur zien zitten."