Mulder pleit Weiler vrij: Dat is het verschil met vorig seizoen

Mulder pleit Weiler vrij: "Dat is het verschil met vorig seizoen"

15-08-2017 10:48
5

Bij Anderlecht krijgen we stilaan terug dezelfde situatie als een jaar geleden. Titel of niet, René Weiler krijgt toch weer heel wat kritiek. Jan Mulder vindt dat onterecht en verdedigt de Zwitser.

Mulder vindt dat de critici niet uit hun fouten leren. "Ons gemopper is een déjà vu. Vorig jaar was hij misschien niet onterecht Trainer van het Jaar. Anderlecht is onder hem kampioen geworden. Op zijn manier: alle spelers op de verkeerde plaats, verkeerde wissels. Maar het heeft gewerkt. Zoveel kritiek verdient dat misschien ook niet. Al houd ik ook niet zo van zijn spel", stelt hij bij Sporza.

Volgens Mulder moet er naar de spelers worden gekeken. "Het verschil met vorig jaar is Teodorczyk. Die laat hem een klein beetje in de steek. De trouw aan zijn spits is bewonderenswaardig. Hij denkt alleen aan winnen, niet aan de manier van voetballen. Vorig jaar hebben we er 34 weken over geluld en uiteindelijk was Weiler toch kampioen."

De grote spelers van Anderlecht moeten volgens hem nu opstaan. "Dendoncker viel zondaf zwaar door de mand, Kums en Hanni kunnen beter voetballen. Dat is misschien niet de fout van die Zwitser."