Mulder pleit Weiler vrij: Dat is het verschil met vorig seizoen

  Mulder pleit Weiler vrij: "Dat is het verschil met vorig seizoen"

  dinsdag 15 augustus 2017 om 10:48

  Bij Anderlecht krijgen we stilaan terug dezelfde situatie als een jaar geleden. Titel of niet, René Weiler krijgt toch weer heel wat kritiek. Jan Mulder vindt dat onterecht en verdedigt de Zwitser.

  Mulder vindt dat de critici niet uit hun fouten leren. "Ons gemopper is een déjà vu. Vorig jaar was hij misschien niet onterecht Trainer van het Jaar. Anderlecht is onder hem kampioen geworden. Op zijn manier: alle spelers op de verkeerde plaats, verkeerde wissels. Maar het heeft gewerkt. Zoveel kritiek verdient dat misschien ook niet. Al houd ik ook niet zo van zijn spel", stelt hij bij Sporza.

  Volgens Mulder moet er naar de spelers worden gekeken. "Het verschil met vorig jaar is Teodorczyk. Die laat hem een klein beetje in de steek. De trouw aan zijn spits is bewonderenswaardig. Hij denkt alleen aan winnen, niet aan de manier van voetballen. Vorig jaar hebben we er 34 weken over geluld en uiteindelijk was Weiler toch kampioen."

  De grote spelers van Anderlecht moeten volgens hem nu opstaan. "Dendoncker viel zondaf zwaar door de mand, Kums en Hanni kunnen beter voetballen. Dat is misschien niet de fout van die Zwitser."

  Plaats een reactie

  Jamnesiax +99
  dinsdag 15 augustus 2017 om 11:49
  Hierin volg ik Jan toch niet.
  Het is uiteraard makkelijk praten achteraf, maar die opstelling van Weiler?
  Ik denk dat 98% van de supporters een andere opstelling hadden gekozen. 1 doelpunt in 3 wedstrijden??? En dan nog ne ferme cadeau van Oostende. Trouwens beste trainer van het jaar? Serieus?
  Vind ik leuk
  Rudi653 +250
  dinsdag 15 augustus 2017 om 11:54
  dat spelers uit vorm zijn kan je de trainer in sommige gevallen niet aanwrijven. maar de basis die er al meer als een jaar niet is wel.
  op Charleroi waren we de eerste helft verdedigend oppermachtig, maar dan de aanvalspatronen zijn goed voor in de tweede klasse. dit team moet en kan beter. meer risico meer tempo meer lef en ja mss een goaltje meer tegen. maar ik heb liever gelijk genk 3-5 maar dan wel voetbal zien
  Vind ik leuk
  dinsdag 15 augustus 2017 om 16:59
  Ik denk dat Anderlecht met een ander probleem zit, is Kums, Trebel en Dendoncker niet te veel van het goeie in het middenveld. Kums en Dendoncker ok, Trebel en Kums ga noet samen. Bij Standard was Trebel enige spel bepalende speler.
  Alle transfer verhalen doen ook geen deugd, Dendoncker, Teo en karra zitten met een transfer in hun hoofd. Jullie hebben de laatste jaren veel te veel jeugd laten vertrekken, en ik spreek niet over de spelers die bekend zijn maar de U17 en U19 die vertrokken zijn naar Nederland en Spanje en dan spelers gaan halen zoals degenen die jullie nu problemen mee hebben. Het wordt gewoon tijd dat de Belgische voetbalploegen meer op hun eigen jeugd gaan vertrouwen. Zie Genk, PSV, AJAX, heelveel jeugd, Standard heeft dezelfde problemen. Jeugd producten kunnen soms meer dan een Teo of een Chipchu.
  Vind ik leuk
  DDT +2373
  dinsdag 15 augustus 2017 om 17:32
  Ik kan volgen in het jeugdbeleid, jongeren zijn soms te ongeduldig, maar net dan moet je als club het kaf van het koren scheiden. Lukebakio heeft het misschien eindelijk begrepen. Je mag best streng zijn voor de jeugdspelers maar geef hen dan ook ergens een toekomst perpectief. Je gaat mij niet zeggen dat een chipciu, appiah, ... uniek zijn dat hier geen binnenlands alternatief voor is.
  Vind ik leuk
  dinsdag 15 augustus 2017 om 18:31
  Klopt, er zijn veel jongeren die het nu gemaakt hebben en die door onze clubs in Belgie, te soft bevonden zijn, Chadli , Bakkali, Hazard, Vertonghen , Vermaelen, Toby, Mussonda, Naingolhan, Gillet ( keeper), Carasco. Hou die jeugd toch bij ons, die kunnen allemaal vanaf hun 17 of 18 mee met die spelers van de Jupiler pro liga. Alles zo maar laten vertrekken naar het buitenland, daar hebben ons clubs ook niets aan, en bij Anderlecht zijn ze ook weer bezig, geef Svilar toch zijn kans, die jongen is al van de U11 al subliem, toen al beter dan zijn vader bevonden. Laat die twee jaar meedoen en dan verkopen aan een mooie club met een recordtransfer. Nee liever zware loonlasten betalen aan spelers die het niet waard zijn en geen meerwaarde gaan brengen aan de club. Moest Standard niet in de handen gevallen zijn van een Duchâtelet dan zou we een rijke ploeg geweest zijn op Belgisch niveau, eigenjeugd kampoein spelen en doorverkocht, Witsel, Feillani, Carcella, Mpoku, Batschuahi en dan nog Dufour ( Genk jeugd), Idem voor alle andere ploegen van Belgie.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Mulder pleit Weiler vrij: "Dat is het verschil met vorig seizoen"