Vandenbempt vreest voor Anderlechtman: Hij gaat niet veel wedstrijden spelen

Vandenbempt vreest voor Anderlechtman: "Hij gaat niet veel wedstrijden spelen"

15-08-2017 09:38
5

Bij Extra Time was de nederlaag van Anderlecht een belangrijk gespreksonderwerp. Met amper vier op negen heeft de landskampioen zijn start gemist. Peter Vandenbempt zoekt naar oorzaken.

Vandenbempt toonde weinig begrip voor trainer René Weiler. "Als je als trainer na Charleroi terecht opmerkt dat je een gigantisch probleem hebt om iets te creëren en je hebt één speler - de enige bijna - die dat vorige week na ook al een middelmatige match goed heeft gedaan. Als je die dan op de bank zet, dan begrijp ik dat niet."

Vooral zijn uitleg na de wedstrijd schoot bij Vandenbempt in het verkeerde keelgat. "Weilers uitleg was dat het nu een andere, fysiekere wedstrijd was. Dan gaat Onyekuru niet te veel wedstrijden spelen, want een van de eigenschappen van de Jupiler Pro League is dat het een zeer fysieke compeitie is. Waar gaat hij dan wel spelen?"

Ook Sven Kums van het veld halen was een bijzondere keuze. "Als je moet achtervolgen en creativiteit nodig hebt tegen een ploeg die uitstekend blok zet, dan haal je toch niet je speler eraf die in principe voorbestemd is om je spelmaker te worden. Je zou hem wat lager kunnen zetten, waardoor hij in principe beter gaat voetballen, zoals in de Supercup."