'Transferrevolutie op komst: Britse markt sluit voortaan vóór competitiestart'

'Transferrevolutie op komst: Britse markt sluit voortaan vóór competitiestart'

15-08-2017 07:30
3

De Premier League lijkt drastische maatregelen te nemen tegen de huidige transfergekte in het voetbal. Volgens kwaliteitskrant The Telegraph overwegen de Engelse clubs om de transfermarkt voortaan te sluiten vóórdat het nieuwe seizoen begint.

De plannen zouden zelfs al in een vergevorderd stadium zijn. Vertegenwoordigers van alle twintig Premier League-clubs komen in september bij elkaar. Vrijwel alle clubs zien het wel zitten om de maatregel al voor de start van het seizoen 2018/2019 door te voeren. Minstens twee derde van alle clubs moet zijn goedkeuring verlenen, maar de Britse kwaliteitskrant stelt dat alleen Watford vooralsnog tegen de plannen is.

Op dit moment is de markt nog open tot 31 augustus en wordt er nog heel wat transfervuurwerk verwacht. Zo probeert Virgil van Dijk nog altijd uit alle macht weg te komen bij Southampton, staat Gylfi Sigurdsson op het punt om Swansea City tegen een recordbedrag voor Everton te verruilen, moet Nacer Chadli fungeren als zijn vervanger en wordt Everton-middenvelder Ross Barkley nadrukkelijk gelinkt aan Tottenham Hotspur.