'Transferrevolutie op komst: Britse markt sluit voortaan vóór competitiestart'

  'Transferrevolutie op komst: Britse markt sluit voortaan vóór competitiestart'

  dinsdag 15 augustus 2017 om 07:30

  De Premier League lijkt drastische maatregelen te nemen tegen de huidige transfergekte in het voetbal. Volgens kwaliteitskrant The Telegraph overwegen de Engelse clubs om de transfermarkt voortaan te sluiten vóórdat het nieuwe seizoen begint.

  De plannen zouden zelfs al in een vergevorderd stadium zijn. Vertegenwoordigers van alle twintig Premier League-clubs komen in september bij elkaar. Vrijwel alle clubs zien het wel zitten om de maatregel al voor de start van het seizoen 2018/2019 door te voeren. Minstens twee derde van alle clubs moet zijn goedkeuring verlenen, maar de Britse kwaliteitskrant stelt dat alleen Watford vooralsnog tegen de plannen is.

  Op dit moment is de markt nog open tot 31 augustus en wordt er nog heel wat transfervuurwerk verwacht. Zo probeert Virgil van Dijk nog altijd uit alle macht weg te komen bij Southampton, staat Gylfi Sigurdsson op het punt om Swansea City tegen een recordbedrag voor Everton te verruilen, moet Nacer Chadli fungeren als zijn vervanger en wordt Everton-middenvelder Ross Barkley nadrukkelijk gelinkt aan Tottenham Hotspur.

  Poll

  Moet de Belgische transfermarkt ook sluiten voor het begin van de competitie?

  (1143 stemmen)

  Plaats een reactie

  Toca +27647
  dinsdag 15 augustus 2017 om 09:35
  Zeker en vast. Hier ben ik al jaren voorstander van. Maximum tot 31 juli. Tijd genoeg om tegen tijd kern samen te stellen.
  Vind ik leuk
  dinsdag 15 augustus 2017 om 09:59
  Je moet er daarom geen exacte datum (bv. 31/07 op kleven). Antwerp-Anderlecht was immers al op 28/07! Laat de transferperiode gewoon stoppen om 24h00 de dag voor de eerste competitiewedstrijd.
  Vind ik leuk
  Patfey +4127
  dinsdag 15 augustus 2017 om 11:23
  Omdat ze zelf slachtoffer zijn, komt dit idee opeens. Toen het in hun voordeel was (in buitenland gaan halen), nooit iets gehoord.
  Vind ik leuk
  dinsdag 15 augustus 2017 om 13:36
  Eindelijk, gedaan met die competitie vervalsing.
  Zouden ze in heel Europa moeten toepassen!
  Vind ik leuk
  dinsdag 15 augustus 2017 om 17:13
  Alleen akkoord met stop transfermarkt voor alle Europese ploegen. Daar moet Uefa voor zorgen, vb. stop op 15 augustus. Zoniet zijn de kleine voetballanden weer de dupe. Trouwens in wintermercato doet zich zelfde voor. Sommige competities geen winterstop, anderen beginnen dan weer vb. half Januari of later.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  'Transferrevolutie op komst: Britse markt sluit voortaan vóór competitiestart'