Joos doet hallucinante ontdekking over videoref: Zo ga je je doel voorbij

Joos doet hallucinante ontdekking over videoref: "Zo ga je je doel voorbij"

14-08-2017 22:47
7

Na de wedstrijd tussen Zulte Waregem en Club Brugge was de kritiek voor de videoref bijzonder groot. Hij vond niet dat Zulte Waregem een strafschop verdiende na een fout van Brandon Mechele. Zou hij het gewoon niet gezien hebben?

Op de TV-beelden was duidelijk te zien dat Mechele zijn tegenstander raakte. De videoref vond er echter niets aan. Filip Joos denkt dat de videoref het mogelijk niets eens gezien heeft. In Extra Time komt hij met een hallucinante verklaring.  "Ik dacht de videoref de live-beelden te zien krijgen, zoals wij die op televisie zien. Maar zo is dat niet", zegt hij.

Hij legt uit hoe men ten werk gaat. "Ze hebben tien beeldschermen en ze hebben zelf iemand die voor de herhalingen zorgt. Ook een man zoals de videoref, met passie voor het voetbal. Die man is niet professioneel opgeleid zoals mensen die voor televisie werken. Geen echte regisseur."

"Dat is gewoon een ref die 1,5 uur opleiding heeft gekregen. Ik ben er zeker dat ze die herhalingen niet zien, die wij zien. Zo ga je je doel volledig voorbij", besluit hij.