Beerschot Wilrijk reageert na aanval: 'Praten met politie over deze laffe daad'

Beerschot Wilrijk reageert na aanval: 'Praten met politie over deze laffe daad'

14-08-2017 14:32
4

Beerschot-Wilrijk heeft gereageerd na de gebeurtenissen van zondagavond na de wedstrijd tegen Lierse SK. Een supportersbus van Beerschot-Wilrijk zou zijn aangevallen door Antwerp-supporters, al is daar geen bewijs van. Bij Beerschot-Wilrijk wil men nog afwachten vooraleer mensen (of clubs) te beschuldigen.

Eerder keurde Antwerp het gedrag van de zogeheten 'Antwerp-supporters' al af in een officiële reactie. KFCO Beerschot Wilrijk reageert verbijsterd en onthutst op de gebeurtenissen die zich zondagavond - na afloop van de wedstrijd tegen K. Lierse SK - hebben afgespeeld rond het Gemeenteplein in Mortsel, waarbij onze supportersbussen werden aangevallen door gemaskerde herrieschoppers', klinkt het.

'Een aantal van onze supporters geraakte door rondvliegende stenen gewond, sommigen dienden met kwetsuren aan been en hoofd zelfs naar het ziekenhuis te worden afgevoerd. Wij wensen hen een spoedig herstel', aldus de club.

De club is ook van plan om te weten te komen wie de daders zijn. 'KFCO Beerschot Wilrijk veroordeelt elke vorm van geweld en zal vanzelfsprekend alle medewerking verlenen aan het onderzoek naar aanleiding van deze gebeurtenissen. Wij zijn momenteel in overleg met de politie en wachten de evolutie van dat onderzoek af alvorens uitvoeriger op deze laffe aanval te (kunnen) reageren', besluit de club.