Standard gaat niet akkoord met Bondsparket, Rouches nemen het op voor Sa

Standard gaat niet akkoord met Bondsparket, Rouches nemen het op voor Sa

14-08-2017 14:03
7

Standard eindigde zondagavond met negen man op Stayen, zowel Collins Fai als Orlando Sa kregen rood. Vooral de rode kaart voor de Portugees was opvallend, want die kwam er na tussenkomst van de videoref.

Orlando Sa heeft nu een schorsingvoorstel gekregen van het bondsparket, maar dat voorstel is niet mals. Hij zou drie speeldagen effectieve schorsing krijgen. Daarnaast is er ook nog sprake van een boete van 800 euro. Assistent Rui Tomas Faustino Pinto Da Mota, die werd weggestuurd door de ref na de rode kaart van Fai, krijgt een weekje en een boete van 400 euro. Fai krijgt sowieso één speeldag, dat is normaal bij twee gele kaarten.

Update 14:03 uur: Zoals verwacht gaat Standard niet akkoord met het voorstel. Op de officiële website komen de Rouches met een mededeling. 'De club en de speler hebben ervoor gekozen om dit voorstel te weigeren', klinkt het.

'De Portugese aanvaller zal in ieder scenario selecteerbaar zijn voor de match van vrijdag 18 augustus tegen Zulte Waregem: hij zal volgende vrijdag om 14u voor de Geschillencommissie verschijnen. Elke mogelijke sanctie zal pas van toepassing zijn vanaf zaterdag 19 augustus', aldus de club.