De Pro League is woedend: 'Falende videoref moet vrezen voor job'

De Pro League is woedend: 'Falende videoref moet vrezen voor job'

14-08-2017 07:22
7

Het afgelopen weekend was er heel veel te doen om de falende videoref in Zulte Waregem - Club Brugge. De heisa is nog niet voorbij, want de Pro League is nog altijd woedend. De verzameling van Belgische clubs eist een zware sanctie voor de man. 

Aan de Gaverbeek kwam videoref Yves Marchand niet terug op de actie van Brandon Mechele op Peter Olayinka. Terwijl Marchand had moeten doorgeven dat Essevee recht had op een strafschop. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist ontving een boze brief van de Pro League. Dat schrijft Sportwereld.

"We investeerden 500.000 euro in arbitrage dit seizoen", aldus Pierre François, CEO van de Pro League. De clubs zijn van mening dat ze weinig waar voor hun geld krijgen. De Pro League heeft naar verluidt gevraagd dat Marchand niet meer wordt aangeduid. 

Opvallend detail: een videoref krijgt in ons land per match 80 euro. De veldscheidsrechter kan tot 1.900 bruto per match krijgen. "Maar die mensen hebben zich kandidaat gesteld en kenden de voorwaarden”, aldus Verbist.

Lees ook'De Belgische videoref faalt, lang leve de videoref!'