'Gegeerde Ruiz houdt contacten met Belgische topclub'

'Gegeerde Ruiz houdt contacten met Belgische topclub'

14-08-2017 07:12

Bij Standard zijn ze nog altijd op zoek naar offensieve versterking, zeker als Ishak Belfodil nog zou vertrekken. Het Nieuwsblad weet dat de piste van Bryan Ruiz nog altijd niet is opgegeven.

Ruiz leek eerder deze zomer rond met Al-Ahli Jeddah, de club van ex-Bruggeling Claudemir. Voorlopig is hij echter nog nergens officieel voorgesteld. Het Laatste Nieuws weet dat Standard volgens Portugese bronnen nog altijd contact houdt met de entourage van Ruiz.

Het is ondertussen al acht jaar geleden dat Ruiz nog in de Jupiler Pro League speelde. Bij AA Gent groeide de Costaricaan uit tot een publiekslieveling. Daarna speelde hij nog bij FC Twente, Fulham en even op huurbasis bij PSV. Nu ligt hij onder contract bij Sporting Lissabon, maar de Portugezen zijn bereid om de inmiddels 31-jarige aanvaller te laten gaan.

Onder invloed van coach Ricardo Sa Pinto heeft Standard meerdere spelers uit de Portugese competitie op het oog. Het wordt namelijk ook gelinkt aan de Braziliaan Carlitos van Estoril. Die optie lijkt ook haalbaarder, want Ruiz is ook gegeerd door Besiktas, Levante, Al Ahli en Al Sadd.